? ??????????????In The Air? ????? ?? ???Rating: 4.6 (10 Ratings)??3999 Grabs Today. 27135 Total Grabs. ???
???Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????????????????????Look to The Stars? ????? ?? ???Rating: 4.5 (25 Ratings)??3514 Grabs Today. 26887 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get th BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Wednesday, November 27, 2013

kau rasa kau dah bagus?

salam...okkie..faham yang ayat tajuk terkasar bahasa terkutang taatabahsa dan segala yang tak kena...
ayat ni nak tuju kat korang yang rasa diri dah bagus sangat...bagus macam mana..okkie gini
jangan rasa kalu pergi kelas pakai baju kurung tu bagus.jangan rasa tak berpegang dengan budak lelaki tu bagus.jangan rasa kalau tegur orang tu dah bagus.actually cermin lah diri tu dulu.belum apa2 nak nilai orang.kau sape?sometimes..kutuk orang pakai baju lengan pendek..what is the prob?aku bukan lah nak menggalakkan pemakaian baju lengan pendek..just that tak bermakna dia pakai baju lengan pendek tu dia tak tahu hukum hakam agama...biarlah dia nak memakai apa  pun.ye betul..islam menyuruh kita menegur..tapi islam tak menyuruh kita menyakitkan hati orang.kan...cuba fikir balik.maybe sebab aku ni jenis yang tak suka kena tegur tapi sekali kena tegur..aku boleh balas balik 1001 macam benda yang tak perfect pun kat korang....pandai mengata orang kat belakang kan...cakap orang tu macam2 tapi sebenarnya benda tu semua berbalik kat korang.seriously...tolong lah tengok cermin.aku tak bagus pun nak berdakwah...that's why aku pakai bahasa kasar....kalau rasa pakai tudung labuh tapi still jarang...tak de gune.kalau rasa bagus tapi still main2 dengan budak lelaki macam tak de apa...tak gunalah sis...niat nak buat benda baik tapi...niat tak pernah menghalalkan cara.kalau rasa bagus sangat tutup aurat tapi still mengata orang kat fb,kat twitter...tak gune.memanglah..pahala tutup aurat tu korang dapat tapi pahala yang len...habuk pun takdelah gitu...aku berbahasa kasar pun so what,,kalau lembut..tak jalan...kan..seriously..korang tak tahu bersyukur dengan apa yang korang ada.cubalah nilai diri sendiri...korang tak sebagus mana pun nak tegur orang...so korang rasa dah bagus??

kemerdekaanku

salam...haa...cam hiperbola atau metafora tak tajuk aku...kan...sebab dah habis SPM!!!serius...rasa cam tak percaya boleh lepak kat cc...rasa cam tak percaya dah tak pakai baju sekolah,rasa cam tak percaya malam2 tak busy wat homework,rasa cam tak percaya...takkan nampak tigakun lagi...seriously rasa macam baru semalam masuk form one tapi sekarang dah besar.rasa macam baru semalam menangis sebab tak dapat pergi pantun tapi sekarang dah dekat akhir tahun.rasa macam baru semalam kenal zarith,fatin,lai,fara,ejah..budak2 form lain..entah biler nak jumpa korang lagi kan...
tapi ada lah benda yang terasa nak ulang balik.e.g..nak pergi pertandingan pantun...tolonglah!!!huhuhuhu.aku nak ada hari sukan balik cause tahun ni punya hari sukan cg.add math buat kelas sepanjang hari...sedeyyy,hancur angan hari sukan terakhir..
n then ada yang aku kecil hati...for example man hadiah birthday aku?!haritu birthday ejah diorang belikan teddybear..aku nak jugek...huhuhu.syaza pun bagi hadiah kat ejah padahal dia kenal aku dulu...kan...dulu aku tak percaya laman sosial tu membawa kemudaratan tetapi ada kes yang terjadi yang membuka mata aku tentang betapa bahayanya laman sosial ni...

aku nak masuk mode 'baik'....
~laman sosial ni mengajar kita menjadi talam dua muka,depan baik belakang sebaliknya.
~laman sosial boleh menyebabkan kite asyik nak mengumpat je...kannn
~laman sosial ni boleh merapatkan orang jugak sebenarnya...tak delah buruk mana pun...

aku cakap bukanlah bermakna aku baik giler tapi aku respect diri aku sebab aku boleh hidup even kat rumah takde wifi,kat rumah takde netbook atau phone canggih yang besar gedabak tu...aku pun boleh control diri aku everytime aku online....kan....

eeh...dah lari tajuk kemerdekaanku.aku akan pergi plkn..'sukerrnyer...'...tengok!dah tak merdeka..okeylah aku nak chow.aku nak sambung cerita lain dalam warkah yang lain....salam n sayonara...daaaa...

Tuesday, April 30, 2013

hari gerko....

salam sume..hehehe..oke ni cite terbaru pasal hari gerko sekolah aku....aku jaga gerai bm....PERBAYU...stand for...Persatuan Bahasa Melayu....aku sampai lambat tetapi telah dikejutkan dengan satu tragedi...syahnaz tertumpahkan air mata kucing.maybe tangan dia dia sakit kot...dia angkat meja dari kantin petang semalmnyer.......dengan bekas2 sekali pecah...kesudahannyer..tak jual air mata kucing,air teh bunga je.pastu dah siang sikit...semua ahli gerai kawad kaki,tinggal aku,syahnaz n cg je...jd tak cukup tangan lah kitorang.budak2 mintak float...aku pegang cawan tapi tengok syahnaz..syahnaz pn tengok aku....uper2nyer...oh!nak wat float kena letak air batu....hahahahah..masing2 dah blank!.....sibuk tetapi gembira...aku rasa hari itulah aku n syahnaz dapat bekerjasama dengan baik...hahahaha.....penat tetapi gembira sebab jualan...Alhamdulillah.dah akhir...jualan jadi murah sebab masing nak habiskan jualan.sampai roti john jd 2 seringgit.hahahaha....tapi kitorang dapat KUPON PALSU!,,,ya ALLAH...sampai hati diorang kan...gerai kitorang yang paling banyak dapat kupon palsu...sampai RM20++ gitulah.geram betul tapi tak leh wat pape.redha je lah.k r aq chow!salam n sayonara

p/s:jumpa di warkah berlagu pilu akan datang

gambar nilam

NILAM 2013...(dh berbulan jugak)

salm..urm baru nak cite...MALUNYER...huhuhuhu.aku pergi nilam denagn hati yang berat..meninggalkan geng pantun...aku gerak k BTPNJ malm...sebab lw pergi esok pagi..tkut tak sempat......sampai terus lah  terbang ke dreamland..hehehehe.bilik ok cuma uper2nyer kat aras aku tu...bilik aku je yg takde air cond....hehehehe
esok pg...jmpe kwn2 baru yg aku tahu diorang pun meninggalakn omething untuk ke nilam...cam aku tinggalkan pantun tp diorang cakap diorang pilih nilam tp aku pilih pantun.....isk3.petang g jln2....pergi perpustakaan awam johor untuk cari maklumat.then balik pergi legoland tp luar jelah.disebabkan hujan...tak sempat pergi hello kitty.ni gambar aku di luar legoland.

tapi kureng nyer nilam ni...makan tak jaga...bygkan lunch pukul 12:30....terus makan malam pukul 6:30 petang..tak de minum petang...sarapan bagi kuih jerk!kebulur aku kat sana....
anyway...aku tak menang pun nilam ni....pantun pun dapat nombor 2 daerah.terus terang aku cakap...aku terkilan...terkilan sebab tak dapat ke pantun...aku dah berusaha ke pantun tapi di akhirnyer...
aku selalu kena perli dengan  cg2...buku cerita baca...buku kimia tak baca atau buku cerita baca,,,,buku add math tak baca....kalau aku tahu aku kena perli macam ni...mati hidup balik aku tak nak ke nilam.kdg2 aku harap sgt ada pertandingan pantun len...aku nak join tapi tu sume...mimpi jelah.....terkilan nyer aku...tuhan je yg tahu....hmmm...k r...aku chow sekejap gak...ada cite len lg ni....

sambungan...

salam semua....ermmm...sambungan dalam warkah aku yang lepas...nape aku kecik hati ngan cg pantun tu....sebab die ckp die tak tahu nape cg rosma pilih aku jd pemantun pertama....tp takpe la...let bygone be bygone....sebab pantun pun berlalu...mane taknye...DAH BERBULAN AKU TAK UPDATE BLOG!!!!!hahahahaha.....k chow sekejap....

Monday, February 18, 2013

PANTUN 2013....

assalamualaikum semua!!!!aku nak story pasal pantun yg baru sahaja mendapatkan berita yg kurang menyenangkan semalam.....aku kena ke nilam n seriously tak bleh ke pantun....sayang n sadis gler...walau mcm mne pn try tapi tetap menemui jalan buntu...aku buat solat istikharah mlm td pn tak dapat ap2 ptunjuk....aku sayang gler pantun ni,,,aku start segala2 nyer dengan pantun...dari pntun aku start ke pidato,,,,dari pntun  jgak aku dikenali...hmmm...apa2 pn just try the best dlm apa pn yg aku buat....memang orang akan tertnye2...nape aku snggup tngglkn nilam peringkat negeri untuk join pantun pringkt daerah...jawapannyer...aku dah berkorban bnyk gler untuk pantun n tiap2 hari...tnggu bus masa hari cuti...jln kaki masuk tn sorang2,,,sdeyyyyyyyy.......
n aku ada nk story pasal cg pantun aku yang baru...cg.akilul nazar...first time belajr dengan dia...ada kecik hati jugaklah...aku nak taip tapi ada budak2 pntun kat sini...so see you in the other warkah berlagu pilu....aku story mory....aku chow!salam n sayonara

Tuesday, February 5, 2013

maulidur rasul

assalamualaikum w.b.t
pada hari ini...hehehehe...aku nak menceritakn kisah aku berjaya merangkul hadiah TOKOH PELAJAR sempena SAMBUTAN MAULIDUR RASUL peringkat sekolah.masa ustazah pauziyana jumpa...ingat ada kena mengena denagn khat..uper2nyer....dapat hadia.untung cg.adam takde kalau tidak..mesti kena bahan...hehehehe
aku baru tahu hari ini yg pertandingan pantun aku serentak denagn pertandingan nilam...macam mana ni!!!aku dalam dilema...huhuhuhuhu...anyway untk tahun ni aku rasa hariz lagi oke ngan aku,rasa dia lebih rasa aku wujud...aku suka dengan perkembangan ini..heheheh...okelahh...aku chow.sayonara n salam,