? ??????????????In The Air? ????? ?? ???Rating: 4.6 (10 Ratings)??3999 Grabs Today. 27135 Total Grabs. ???
???Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????????????????????Look to The Stars? ????? ?? ???Rating: 4.5 (25 Ratings)??3514 Grabs Today. 26887 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get th BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, September 21, 2015

Aktiviti Pengakap

Assalamualaikum,salam satu blogger.Hri ini saya berada di makmal komputer  jd di kesempatan ini,saya ingin bercerita tentang aktiviti pengakap saya(rasa baik pula pakai saya-saya ni..hehehe)
Pada 21 hinggalah 23 ogos,aku dan kawan-kawan aku menyertai kem pengakap di Kem Yer Hitam,Taiping ,Perak.Tempat yang sangat serono,ada aair terjun,hutan yang sememangnya hutan,yang ada gajahlah,rimau lah,babi hutan lah...So,aku suka tempat ni,terpelihara lagi di kawasan yang jauh daripada bandar.Aku kan pencinta alam sekita(hek eleeehhh)..hihi.
Kami gerak dari Uitm Seri Iskandar jam 4 petang gitulah and it take almost two hours to arrive at Kem Ayer hitam.Sampai,of courselah sembahyang asar,malam tu ada aktiviti pengakap yang bese-bese je pun.Belajar ikatan,tepuk-tepuk.

But the next day,kitorang wat jugle trekking yang tak berapa nak jungle trekking sangat,i've prepare a few pictures here...



 bersama ahli-ahli kumpulan aku,yang ketua of course leader,aku as timbalan ketua,hehehe.Yg len-len tu kengkawan sekelas aku je pun...


 Yang berbaju pink tu kawan sekelas aku,Siti.just that dia dah jadi Master Trainer(MT).So,dia dah ada pangkatlah..huhu


Antara peserta-peserta kem ni jugak.



di dalam hutan,kami buat aktivti kind like buat penempatan untuk kita tidur in case kita sesat n kena bermalam dalam hutan...

Malam tu ada scout night.Malam kebudayaan,terus terang cakaplah kan,benda paling aku benci kalau ke mana-man kem pun is that aku kena perform time malam kebudayan.Aku berlakon but believe me,you dont want to watch it,i am the worst actress ever!huhu.
Malam tu jugaklah kami dibangun jam 3 pagi untuk Virgil Night,kira malam yang kita ni akan 'dipengakapkan'.Actually,aktiviti ni rahsia,peserta tak tahu,tapi sebb kawan-kawan aku dah cerita kat aku dulu masa sem 2,aku tahulah uolls!.
Kitorang disoal tentang undang-undang dan persetiaan pengakap.Then,ada prank lah,abang-abang senior buat untuk MT2,diorang cakap ada budak hilang.Aku tak tahulah macam mna MT2 boleh percaya.The first rule when you went to a camp,dont trust sudden accident easily.
Hari last,ada masakan rimba,nasib ikan masak,even nasi n roti tak berapa jadi...huhuhu.






Dan gambar-gambar masakan rimba!Aku banyak tunduksebab jaga api,penat wooo...habis bau asap.

dan seperti biasa,di akhir karangan,saya pnat tetapi gembira,hahahahaha.Kem berakhir dengan jayanya,even tak boleh main air.Choi lah aku punya ketua kru!benci.Dapat masuk air je,main lebih-lebih tak dapat.




As an ID student,of course aku busy,tapi sampai bila...takkan kita nak terperap je dalam studio kan.Enjoy the scenery,sangat cantik woo..dengan nature ciptaan Allah.Subhanallah.
So...itu sahaja lah untuk corat-coret aku punya kem.So,salam,sayonara n bye(sorry banyak so...hihi)


Friday, September 18, 2015

THE LESSON

It really taught me….
I got the news about the death of my mother’s friend on 17th September 2015.And really,he don’t cry at all,he still make thing as usual except he became so quiet.That was what make our heart aches.He didn’t show his real emotion or how he really felt.He try very hard to show us that he was okay.Or maybe he already prepared since his mother suffered cancer quite a long time.
I cried,when he said his mother was gone,with a smile.I cant imagine it.My mother was gone and I am still waiting for someone to pick me up at the studio,and did all my assignment at the studio like nothing happen.I really don’t think I was as strong as him.
All this time I thought Allah gave me the obstacle that my friend cant endure it.But then He showed me,what He gave me was nothing since my friend went through a great lose in his life.And it really taught me.Allah gave you obstacle that you can endure the burden,I cant endure the lose of my mother but my friend can,that’s why Allah gave that test to him.
That night happened to be the saddest night among my classmate.we shared the same sadness.I tried very hard in holding back my tears.They say not to cry in front of him,stay strong as much as he stay strong in front of us.And really I tried.I don’t dare looking at him,seeing his sad face,seeing how much he holding back his sadness,seeing how much he tried to cope with the situation,seeing how anxious he was while waiting for his uncle to picked him up so he can see his mother for the last time.When it was time for him to go,I cant even say stay strong because I don’t think it was a good sentence to say at him since we all know we cant be strong if we face the lose of the loved one.So I just say “be careful,” and he reply,”hmm” with a smile!.Oh how strong he was!.

I hope that my friend will be alright.Will be okay.He has all our support.He lose his mother but I knew he didn’t lose his mother’s love. 

Monday, August 17, 2015

Selepas presentation...

Assalmualaikum sekalian pengunjung blogger saya,
Hari ini adalah sehari selepas hari presentation yang kejadiannya ialah semalam,Presentation berakhir dengan jayanya cuma keputusannya adalah tidak diketahui samaada berjaya atau sebaliknya,
Jadi hari ini ketika kelas autocad,aku mengambil kesempatan untuk buat entry
Semalam,lec puji yang aku boleh buat kerja,dia ingat aku lembap tahu!sampai hati.Tapi dia kata okeylah boleh buat kerja...huhuhuhu.
markah tidak diketahui sebab semestinya itu rahsia lecturer dan Allah.
Aku send gambar kat kakak aku tapi yang dia perasan dulu ialah badan aku yang gemuk.Dia kata aku dah buat yang terbaik.Kawan-kawan aku cakap benda yang sama,jadi just be proud of yourself!
Okeylah kawan-kawan,saya in the middle of class,jadi sayonara and daa.
Assalamualaikum...

Saturday, August 15, 2015

FINAL PRESENTATION

Assalamualaikum...
Hai blogger2 yang menjumpai blog ini ataupun kepada mereka yang mengikuti saya..hahahaha.Pagi-pagi macam ni,untuk menghilangkan kebosanan dan kengantukan dek tidur yang lambat,aku pun mengambil keputusan untuk buat entry blog...kenapa?untuk  ambil mood and biar blog ini tidak bersawang...huhuu
Esok final presentation untuk projek retail aku.takutlah,,,takut kerja tak seperti yang lecturer harapkan...even aku dekan sem lepas(bangga sikit),aku tak bangga dengan diri aku sebab aku dekan buakn sebab Interior Design tapi sebab subjek lain,huhuhu.
Hmm...aku tak banyak cerita pun benarnya,aku just sesaje bukak tetingkap blog untuk mencoret corat..hahahahaha.
Anyways,thanks meluangkan masa dan meminjamkan mata untuk membaca blog saya yang tidaklah seindah mana ini,sooo,,sayonara and daa
Salam.

Wednesday, August 12, 2015

Di malam hari

Assalamualaikum semua!
Entri di tengah2 malam buta.Eh!bukan malam ni...siang2 buta namanya.Guys,sadly saying that im still awake,trying to finish up my drawing,but then i still left it unfinished because i feel sooooo lazy tahap petala ke tujuh.Sekarang baru projek kedua but then aku punya kerja dah macam final project.Nak mengeluh pun inilah jalan yang aku pilih,TABAHLAH!.
Masuk sem tiga ni an(even dah nak akhir sem),aku dapat rasa lah lec lebih garang n dalam misi mencantas!takutnya kalau aku kena repeat sem,malu beb!so minta dijauhkan dari segala yag buruk2,amin.
Haritu ada pergi lawatan ke Kuala Lumpur,erm,,,lama tak tengok menara berkembar petronas yang menjadi kebanggaan Malaysia di mata dunia(serius ayat karangan),buat case study on retail and restaurant.So sebagai tanda terima kasih,aku nak lah mensyorkan kepada sesiapa yang telah terbuka blog ini(yelh,blog x famous)..untuk makan di Absolute Thai,Asahi dan Tokyo Kitchen yang terletak di Berjaya Times Square.Aku mendapat kerjasama yang tidak berbelah bagi daripada mereka semua ni ha,sungguh2 membantu dalam kami menyiapkan case study as a reference for next project.Makanan sedap ke tak...sorry to say tapi aku tak try,bajet cukup2 je.Bukan nak cakap mahal tapi as a student,kami belum mampu,(hehe).
Guys...sadly saying yang even sekarang aku di universiti,aku still amik tahu pasal kejadian di luar.Tentang bagaiman kritikal nya malaysia.Tapi aku tak nak komen apa2,aku anggap diri aku masih mentah dalam usaha memahami politik negara,Aku tak minat politik tapi aku try ambil tahu,sebagai pengetahuan.Atleast adalah modal kalau orang ajak bual pasal politik(even aku tak minat).Sekrang elaun makan aku tak masuk lagi,so sangat2 sesak.Aku nak guna duit untuk beli barang projek,print,pen,kurecolor lagi.Masuk GST,dah bertambah mahal.Untuk pelajar yang berantung kepada ptptn...aku jadi sesak nafas nak teruskan course yang kos tinggi ini.
Tapi guys,sebenci mana pun kita pada pemimpin,ingatlah,ini bumi kita,jangan tinggalkannya terkontang kanting.Jangan lari sebaikliknya berjuanglah di tanah airmu sendiri.(apsal aku rasa cam lari tajuk ni?,)
Anyways,tu jelah coret coret warkah berlagu-lagu aku kali ni.Aku tak ngantuk tapi nak try tidur sebab aku takut collapsed.Dah lama dah asyik tak cuup tidur.So korang,sayonara n daaa.
Assalamualaikum.

Wednesday, March 11, 2015

GAMBAR

Assalamualaikum semua.Seperti yang dijanjikan,aku nak masukkan gambar2 aku di kampung Telaga Nenas tu an...so...take a look ea....

so..inilah tempat pertama yang kami tuju sebaik sahaja menjejakkan kaki di kampung tu.Jeti baru...


aku tak susun gambar...sooorrryy.Ni gambar hari last,aku n orang budak kamung tu.kenapa posing camni?haaa...sebab budak tu nak lari..hahahaha


Ni pulak rakit(kot)masa ni air tengah pasang,so memang bestlah duduk atas tu.Bergoyang-goyang sampai aku pening.hahahaha.Nampak tak ada pakcik pakai baju biru kat hujung2 tu?.Dia telah berniat untuk menolak masuk aku ke dalam laut ketika aku pun join dia sekali atas rakit tu.ish3.BTW,dia abang sebenarnya...oh yeee...cantik kan laaauuuuttttt.....

Haaa...masa nampak bot2 ni sume,masa air tengah pasang,memang benda pertama yang kitorang cakap"e'eh...nak naik;seronoknya kaalu dapat naik...".masa air surut,kat sinilah aku cari kupang.



kawan-kawan aku,yang berbaju hijau kat depan n yang sorang pakai scarf pengakap kat belakang tu,bergambar ngan budak2 kampung...

tengok betul2 tau...jgn salah sangka yang pakai tudung hitam tu geng budak2 kampung tu ea...aku ngan dia sebaya je...



haaa...ni masa penyampaina hadiah@majlis penutup,budak yang pandang kamera ni kembar,perasan tak?

hmmm...last posing u olllssssss....yang baju biru tdung hitam tu izzah,orang yang bertanggungjawab menerap aku mnyetai pengakap kelana.yang tudung coklat tu mimi,baju hjau ni ayu(baru nak kenalkan..hehehe)n yang pkai scarf kat belakang tu shahira(pun sama baru nak kenalkan,aku tak cam sangatlah warna baju dia,,,hihi)



Monday, March 9, 2015

Kenangan Kampung Telaga Nenas

Assalamualaikum,sekalian blogger,semalam aku ikut program anak angkat anjuran pengkap kelana UiTM Perak,program ni berjalan ni Kampung Telaga Nenas.Daerah mana dalam perak aku pun tak tahu sebab aku bukan orang perak,hahahaha.Tapi memang seronok giler lah kampung tu,ada laut...itulah part paling best bagi aq yang busy study and asyik hadap drawing yang entah bila akan siapnya.Aku dapat keluarga angkat yang sporting..dapat 4 adik baru.Paling tua umur 16 tahun,paling muda 3 tahun,Ikmal,Alia,Natasha dan Khairul.Mak angkat aku kerja buka gerai depan rumah.Bapak angkat aku pulak cari udang...so memang dapat makan udang2 yang fresh dari lautlah....Satu keluarga dua orang.Aku dapat dengan classmate aku,Alia.

Pagi bertolak dari U pukul 9 lebih gitulah...then sampai-sampai je kitorang di bahagikan kepada keluarga angkat memasing lah.Makan tengahhari kat satu warong ni,pergh dapat makan ikan siakap fresh dari laut kau!mana nak dapat untuk aku yang duduk jauh dari laut ni kan, Petang tu ada aktiviti gotong royong.then,aku ngan beberapa orang kengkawan aq dapat naik bot,bapak angkat kawan aku yang bawak..seriously aku lupa segala-galanya atas bot tu..lupa drawing,lupa Seri Iskandar..yang aku tahu aku tenang...atas laut yang terbentang luas .Malam ada campfire.Mula2 ingat macam nak hujan sebab guruh punyalah kuat tapi alhamdulillah,aktiviti berjalan lancar je....


Blik rumah malam tu dalam pukul 11 lebih gaklah.Aku lepak kat ruag tamu jap pastu terus tidur.Ngantuk plus penat giler gaban.Tidur nyenyak kowt,almaklumlah...rumah papan,sejuk gitu lorh.memang sedap tidurlah.Pagi Esoknya pagi2 ada sukaneka ngan budak2 kampung tu yang memang happening lah.Diorang join je semua permainan yang kitorang adakan.Aku pulak on je lah main nagn budak2 even aku tak tahu macam mana nak bergaul ngan diorang tu..hehe..Aku tangkap kupang daw!selama 19 tahun aku menghirup udara ALLAH atas bumi ni..inilah kali pertama aku dapat merasi pengalaman mencari kupang.Susah beb!sekarang baru aku tahu kenapa harga kupang mahal.Memag syoklah aku ngan roomate aku korek pasir cari kupang.Budak2 lain awal2 dah naik...ak ngan roomate(ANIS) je yang still tabah mencari kupang..huhuhuhu.Before balik rumah untuk kemas barang,adik angkat aku bawak kitorang naik bot lagi!dia baru 16 tahun beb tapi dia boleh handle bot tu...memang championlah!selok belok bot tu pun dia thu,enjin masuk selut lah,erm...air tinggi lah.terror an....


Last...seperti orang-orang cakaplah kan,setiap pertemuan mesti ada perpisahan.Tengahhari tu ada majlis penutup.Aku ngan anis dapat anugerah peserta paling sporting!hahahaha.Tang mana sporting jangan tanya saya ye...tapi mungkin sebab sporting time cari kupang..hahahaah.Aku memang sedihlah bila aku tengok ada mak2 angkat yang menangis sebab nak berpisah ngan anak2 angkat masing-masing.kita kenal 2 hari je ngan diorang tapi diorang betul2 anggap kitorang macam ahli keluarga diorang sendiri.TERHARU!.Bukan mak2 je nangis,bapak2 pun sama je.


So...aku memang have fun gler kat kampung tu...memang tak nak balik SI langsung..aku nak masukkan gambar tapi...USB buat problem pulak,takper...bila USB dah okkie..InsyaALLAH aku masukkan key...Seperti ayat2 skema karangan lah kan.WAlaupun penat tetapi saya gembira.So u olls..i memang nak pergi lagi kampung ni..korang pun kalau ada masa..rajin2 kan lah diri melancong ke lokasi tempatan ye.Salam,sayonara n daaaaa


Thursday, March 5, 2015

SEKIAN LAMAAA....

Assalamualaikum...korang...no time no write2..hahahahaha.Aku dah masuk UiTM Seri Iskandar dah laa ni...ambil diploma rekabentuk dalaman.Seriously...aq BUUUSSSYYYYY!!!macam2 nak cerita,pasal aq interview untuk ambil program ni,pasal aq belajar benda yang aq x sangka.Jangan sesekali menyangka kerja saya seperti Eric Leong ye tidak sama sekali.Korang boleh google je.Cari what is Interior Design...Then pasal seorang PAK CIK ANNOYING ni.MENCILAH!.aq memang anti....pasal kakak aq.Yes!my sister went to Australia last saturday you all.hahahaha.Sedihlah sebab dah tak de sape nak dibuat tempat bercerita,,tapi untuk masa depan dia juga..hmmmm~~~~~
k lah korang.Aq ada kerja,ni pun curik masa kejap...sayonara n daaaa