? ??????????????In The Air? ????? ?? ???Rating: 4.6 (10 Ratings)??3999 Grabs Today. 27135 Total Grabs. ???
???Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????????????????????Look to The Stars? ????? ?? ???Rating: 4.5 (25 Ratings)??3514 Grabs Today. 26887 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get th BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, September 21, 2015

Aktiviti Pengakap

Assalamualaikum,salam satu blogger.Hri ini saya berada di makmal komputer  jd di kesempatan ini,saya ingin bercerita tentang aktiviti pengakap saya(rasa baik pula pakai saya-saya ni..hehehe)
Pada 21 hinggalah 23 ogos,aku dan kawan-kawan aku menyertai kem pengakap di Kem Yer Hitam,Taiping ,Perak.Tempat yang sangat serono,ada aair terjun,hutan yang sememangnya hutan,yang ada gajahlah,rimau lah,babi hutan lah...So,aku suka tempat ni,terpelihara lagi di kawasan yang jauh daripada bandar.Aku kan pencinta alam sekita(hek eleeehhh)..hihi.
Kami gerak dari Uitm Seri Iskandar jam 4 petang gitulah and it take almost two hours to arrive at Kem Ayer hitam.Sampai,of courselah sembahyang asar,malam tu ada aktiviti pengakap yang bese-bese je pun.Belajar ikatan,tepuk-tepuk.

But the next day,kitorang wat jugle trekking yang tak berapa nak jungle trekking sangat,i've prepare a few pictures here...



 bersama ahli-ahli kumpulan aku,yang ketua of course leader,aku as timbalan ketua,hehehe.Yg len-len tu kengkawan sekelas aku je pun...


 Yang berbaju pink tu kawan sekelas aku,Siti.just that dia dah jadi Master Trainer(MT).So,dia dah ada pangkatlah..huhu


Antara peserta-peserta kem ni jugak.



di dalam hutan,kami buat aktivti kind like buat penempatan untuk kita tidur in case kita sesat n kena bermalam dalam hutan...

Malam tu ada scout night.Malam kebudayaan,terus terang cakaplah kan,benda paling aku benci kalau ke mana-man kem pun is that aku kena perform time malam kebudayan.Aku berlakon but believe me,you dont want to watch it,i am the worst actress ever!huhu.
Malam tu jugaklah kami dibangun jam 3 pagi untuk Virgil Night,kira malam yang kita ni akan 'dipengakapkan'.Actually,aktiviti ni rahsia,peserta tak tahu,tapi sebb kawan-kawan aku dah cerita kat aku dulu masa sem 2,aku tahulah uolls!.
Kitorang disoal tentang undang-undang dan persetiaan pengakap.Then,ada prank lah,abang-abang senior buat untuk MT2,diorang cakap ada budak hilang.Aku tak tahulah macam mna MT2 boleh percaya.The first rule when you went to a camp,dont trust sudden accident easily.
Hari last,ada masakan rimba,nasib ikan masak,even nasi n roti tak berapa jadi...huhuhu.






Dan gambar-gambar masakan rimba!Aku banyak tunduksebab jaga api,penat wooo...habis bau asap.

dan seperti biasa,di akhir karangan,saya pnat tetapi gembira,hahahahaha.Kem berakhir dengan jayanya,even tak boleh main air.Choi lah aku punya ketua kru!benci.Dapat masuk air je,main lebih-lebih tak dapat.




As an ID student,of course aku busy,tapi sampai bila...takkan kita nak terperap je dalam studio kan.Enjoy the scenery,sangat cantik woo..dengan nature ciptaan Allah.Subhanallah.
So...itu sahaja lah untuk corat-coret aku punya kem.So,salam,sayonara n bye(sorry banyak so...hihi)


Friday, September 18, 2015

THE LESSON

It really taught me….
I got the news about the death of my mother’s friend on 17th September 2015.And really,he don’t cry at all,he still make thing as usual except he became so quiet.That was what make our heart aches.He didn’t show his real emotion or how he really felt.He try very hard to show us that he was okay.Or maybe he already prepared since his mother suffered cancer quite a long time.
I cried,when he said his mother was gone,with a smile.I cant imagine it.My mother was gone and I am still waiting for someone to pick me up at the studio,and did all my assignment at the studio like nothing happen.I really don’t think I was as strong as him.
All this time I thought Allah gave me the obstacle that my friend cant endure it.But then He showed me,what He gave me was nothing since my friend went through a great lose in his life.And it really taught me.Allah gave you obstacle that you can endure the burden,I cant endure the lose of my mother but my friend can,that’s why Allah gave that test to him.
That night happened to be the saddest night among my classmate.we shared the same sadness.I tried very hard in holding back my tears.They say not to cry in front of him,stay strong as much as he stay strong in front of us.And really I tried.I don’t dare looking at him,seeing his sad face,seeing how much he holding back his sadness,seeing how much he tried to cope with the situation,seeing how anxious he was while waiting for his uncle to picked him up so he can see his mother for the last time.When it was time for him to go,I cant even say stay strong because I don’t think it was a good sentence to say at him since we all know we cant be strong if we face the lose of the loved one.So I just say “be careful,” and he reply,”hmm” with a smile!.Oh how strong he was!.

I hope that my friend will be alright.Will be okay.He has all our support.He lose his mother but I knew he didn’t lose his mother’s love.