? ??????????????In The Air? ????? ?? ???Rating: 4.6 (10 Ratings)??3999 Grabs Today. 27135 Total Grabs. ???
???Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????????????????????Look to The Stars? ????? ?? ???Rating: 4.5 (25 Ratings)??3514 Grabs Today. 26887 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get th BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Wednesday, November 27, 2013

kau rasa kau dah bagus?

salam...okkie..faham yang ayat tajuk terkasar bahasa terkutang taatabahsa dan segala yang tak kena...
ayat ni nak tuju kat korang yang rasa diri dah bagus sangat...bagus macam mana..okkie gini
jangan rasa kalu pergi kelas pakai baju kurung tu bagus.jangan rasa tak berpegang dengan budak lelaki tu bagus.jangan rasa kalau tegur orang tu dah bagus.actually cermin lah diri tu dulu.belum apa2 nak nilai orang.kau sape?sometimes..kutuk orang pakai baju lengan pendek..what is the prob?aku bukan lah nak menggalakkan pemakaian baju lengan pendek..just that tak bermakna dia pakai baju lengan pendek tu dia tak tahu hukum hakam agama...biarlah dia nak memakai apa  pun.ye betul..islam menyuruh kita menegur..tapi islam tak menyuruh kita menyakitkan hati orang.kan...cuba fikir balik.maybe sebab aku ni jenis yang tak suka kena tegur tapi sekali kena tegur..aku boleh balas balik 1001 macam benda yang tak perfect pun kat korang....pandai mengata orang kat belakang kan...cakap orang tu macam2 tapi sebenarnya benda tu semua berbalik kat korang.seriously...tolong lah tengok cermin.aku tak bagus pun nak berdakwah...that's why aku pakai bahasa kasar....kalau rasa pakai tudung labuh tapi still jarang...tak de gune.kalau rasa bagus tapi still main2 dengan budak lelaki macam tak de apa...tak gunalah sis...niat nak buat benda baik tapi...niat tak pernah menghalalkan cara.kalau rasa bagus sangat tutup aurat tapi still mengata orang kat fb,kat twitter...tak gune.memanglah..pahala tutup aurat tu korang dapat tapi pahala yang len...habuk pun takdelah gitu...aku berbahasa kasar pun so what,,kalau lembut..tak jalan...kan..seriously..korang tak tahu bersyukur dengan apa yang korang ada.cubalah nilai diri sendiri...korang tak sebagus mana pun nak tegur orang...so korang rasa dah bagus??

0 comments: