? ??????????????In The Air? ????? ?? ???Rating: 4.6 (10 Ratings)??3999 Grabs Today. 27135 Total Grabs. ???
???Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????????????????????Look to The Stars? ????? ?? ???Rating: 4.5 (25 Ratings)??3514 Grabs Today. 26887 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get th BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, March 9, 2015

Kenangan Kampung Telaga Nenas

Assalamualaikum,sekalian blogger,semalam aku ikut program anak angkat anjuran pengkap kelana UiTM Perak,program ni berjalan ni Kampung Telaga Nenas.Daerah mana dalam perak aku pun tak tahu sebab aku bukan orang perak,hahahaha.Tapi memang seronok giler lah kampung tu,ada laut...itulah part paling best bagi aq yang busy study and asyik hadap drawing yang entah bila akan siapnya.Aku dapat keluarga angkat yang sporting..dapat 4 adik baru.Paling tua umur 16 tahun,paling muda 3 tahun,Ikmal,Alia,Natasha dan Khairul.Mak angkat aku kerja buka gerai depan rumah.Bapak angkat aku pulak cari udang...so memang dapat makan udang2 yang fresh dari lautlah....Satu keluarga dua orang.Aku dapat dengan classmate aku,Alia.

Pagi bertolak dari U pukul 9 lebih gitulah...then sampai-sampai je kitorang di bahagikan kepada keluarga angkat memasing lah.Makan tengahhari kat satu warong ni,pergh dapat makan ikan siakap fresh dari laut kau!mana nak dapat untuk aku yang duduk jauh dari laut ni kan, Petang tu ada aktiviti gotong royong.then,aku ngan beberapa orang kengkawan aq dapat naik bot,bapak angkat kawan aku yang bawak..seriously aku lupa segala-galanya atas bot tu..lupa drawing,lupa Seri Iskandar..yang aku tahu aku tenang...atas laut yang terbentang luas .Malam ada campfire.Mula2 ingat macam nak hujan sebab guruh punyalah kuat tapi alhamdulillah,aktiviti berjalan lancar je....


Blik rumah malam tu dalam pukul 11 lebih gaklah.Aku lepak kat ruag tamu jap pastu terus tidur.Ngantuk plus penat giler gaban.Tidur nyenyak kowt,almaklumlah...rumah papan,sejuk gitu lorh.memang sedap tidurlah.Pagi Esoknya pagi2 ada sukaneka ngan budak2 kampung tu yang memang happening lah.Diorang join je semua permainan yang kitorang adakan.Aku pulak on je lah main nagn budak2 even aku tak tahu macam mana nak bergaul ngan diorang tu..hehe..Aku tangkap kupang daw!selama 19 tahun aku menghirup udara ALLAH atas bumi ni..inilah kali pertama aku dapat merasi pengalaman mencari kupang.Susah beb!sekarang baru aku tahu kenapa harga kupang mahal.Memag syoklah aku ngan roomate aku korek pasir cari kupang.Budak2 lain awal2 dah naik...ak ngan roomate(ANIS) je yang still tabah mencari kupang..huhuhuhu.Before balik rumah untuk kemas barang,adik angkat aku bawak kitorang naik bot lagi!dia baru 16 tahun beb tapi dia boleh handle bot tu...memang championlah!selok belok bot tu pun dia thu,enjin masuk selut lah,erm...air tinggi lah.terror an....


Last...seperti orang-orang cakaplah kan,setiap pertemuan mesti ada perpisahan.Tengahhari tu ada majlis penutup.Aku ngan anis dapat anugerah peserta paling sporting!hahahaha.Tang mana sporting jangan tanya saya ye...tapi mungkin sebab sporting time cari kupang..hahahaah.Aku memang sedihlah bila aku tengok ada mak2 angkat yang menangis sebab nak berpisah ngan anak2 angkat masing-masing.kita kenal 2 hari je ngan diorang tapi diorang betul2 anggap kitorang macam ahli keluarga diorang sendiri.TERHARU!.Bukan mak2 je nangis,bapak2 pun sama je.


So...aku memang have fun gler kat kampung tu...memang tak nak balik SI langsung..aku nak masukkan gambar tapi...USB buat problem pulak,takper...bila USB dah okkie..InsyaALLAH aku masukkan key...Seperti ayat2 skema karangan lah kan.WAlaupun penat tetapi saya gembira.So u olls..i memang nak pergi lagi kampung ni..korang pun kalau ada masa..rajin2 kan lah diri melancong ke lokasi tempatan ye.Salam,sayonara n daaaaa


0 comments: